Til seneste kommentar
Kommentaren, som du leder efter, er flyttet til en ny diskussion eller blevet slettet.

Hvilke regler gælder ifm. fraflytning?

Hejsa.

Jeg har et par spørgsmål vedrørende omkostningen ved at flytte ind i en af jeres lejligheder ift. den del af depositummet man kan få tilbage ved fraflytning.

1) Gælder der de samme regler ift. istandsættelsesniveau for alle jeres lejligheder (i Københavnsområdet), eller er det forskelligt defineret i lejekontrakterne?

2) Ved fraflytning, skal der så i alle tilfælde slibes gulv, også hvis "ridser" mv er af et begrænset omfang?

3) Hvis man selv har foretaget alle istandsættelser ved fraflytning, og I ved tilsyn ikke har nogle bemærkninger, får man så det fulde depositum tilbage, eller vil man altid "miste" noget af det?

På forhånd tak.

Kommentarer
 • Hej Helle

  Tak for dine spørgsmål

  1)
  Det er forskelligt defineret i lejekontrakterne.

  2)
  Det vil altid være en vurdering ved fraflytningssynet hvor meget der skal laves. Typisk kræver det minimum en fin slibning, men det vil altid kræve en vurdering af vores driftsledere på selve fraflytningssynet. Det er først ved fraflytningssynet når lejligheden står tømt for møbler, billeder osv. at det reelle behov kan vurderes.

  3
  Står man selv for alle istandsættelser så er det yderst vigtigt at alt er udført håndværksmæssigt korrekt.
  Se vores vejledning her Fraflytning

  Igen er det vigtigt at står man selv for istandsættelsen er der tager højde for om arbejdet er udført korrekt og efter de standarder som vi har i vores vejledning. Ellers risikere man at skulle betale for at få udført arbejdet på nyt.

  Vigtigt at være opmærksom på at istandsættelsesarbejdet skal være udført inden fraflytningssynet, så man har ikke mulighed for efterfølgende at udbedre evt. mangler.

  Håber det var svar på dine spørgsmål  Frank Kundeservicechef
 • Hej Frank.

  Mange tak for dine svar. Jeg har lidt yderligere til spg 1 og 3.

  1) Er der nogle lejligheder hvor man ikke selv må forestå istandsættelse; altså, hvor man er tvunget til at det skal gå gennem jer (depositum)?

  3) Hvis I ved fraflytningstilsyn vurderer at ALT er instandssant håndværksmæssigt korrekt, og i fuld overensstemmelse med jeres vejledning, vil man så få det fulde depositum tilbage, eller vil man i alle tilfælde miste noget?

  På forhånd tak.


  Helle • Hej Helle

  1)
  Det er ingen lejligheder hvor du ikke selv må stå for istandsættelsen.

  2)
  Hvis der i henhold til kontrakten skal betales acontobeløb til både vand og varme, vil vi tilbage holde et beløb i tilfælde af en evt. efterbetaling når regnskabet afsluttes.
  Det beløb vil typisk være Dkk 1000,- som vi holder tilbage, men er alt betalt får man også det beløb retur.

  Men er ALT istandsat håndværksmæssigt korrekt, og i fuld overensstemmelse, inkl. aflevering af alle system nøgler,  så vil man få sit depositum tilbage.

  Håber det var svar på dine spørgsmål

  Frank Kundeservicechef
 • Hvad hvis man ingen vedholdelse har .. der var der ikke fra min begyndelse her. Har senere søgt . Fik brev der stod at den skulle være meget velholdt hvis jeg kunne have mulighed. Det kunne jeg ikke præstere. Det var et andet selskab. Vil gerne have en vedligeholdelses konto.. hvad er jeres kreterier for at få en ? Har boet her i ca. 38år.
  Jette Norup Christiansen
 • Hej Jette,

  vi opretter desværre heller ikke en vedligeholdelseskonto.
  Dog kunne det være os som udlejer der står for at vedligeholde dit lejemål, også i din lejeperiode, men det afhænger af om vedligeholdelsespligten tilfalder udlejeren jf. din lejekontrakt. Vi kan desværre ikke finde din lejekontrakt i vores system, så vi har umiddelbart ikke modtaget nogen fra tidligere administrator. Har du stadig lejekontrakten, og mulighed for at fremsende den til mig? Så vil gerne se om vi står for vedligeholdelsen.

  Med venlig hilsen
  Nanna

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.