Luft ud hver dag - og spar penge på varmeregningen

De stigende energipriser har fået mange beboere til at skrue ned for varmen, tørre det våde vasketøj i stuer eller værelser - og måske undlade at lufte ordentligt ud i boligen.

Dette kan resultere i alvorlige indeklimamæssige problemer i form af både dårlig luft og skimmelvækst - Hos Heimstaden oplever vi desværre et stigende antal rapporteringer om skimmel i vores lejeboliger, som relaterer sig til dette forhold.

Faktisk kan du spare penge ved at lufte ud hver dag. Og så mindsker du også risikoen for både skimmel og de helbredsmæssige risici, der følger med et dårligt indeklima.

Hvordan sparer man penge ved at lufte ud?
Måske lyder det mærkeligt, at du kan spare penge ved at lufte ud - men det er egentlig meget enkelt: Det koster mere varme at opvarme fugtig luft op end tør luft.

Når du lufter ud hyppigt i korte intervaller, sikrer du samtidig at luften iltes igennem, uden varmen går tabt. På den måde undgår du at afkøle møbler og vægge, som begge dele tager lang tid at få varmet op igen.

Læs også vores gode råd til udluftning på Heimstadens Blog lige her.

Undgå skimmel i boligen med disse råd
Boligens indvendige vedligehold er dit ansvar som beboer i en lejebolig - det betyder også at du selv skal stå for at mindske risici for skimmel og fjerne skimmelvæksten når den opstår.

Det vil blandt andet sige:

  • Tør kondens af i vindueskarme, når det opstår (hver gang)
  • Tør badeværelset af, når du og/eller familien har været i bad
  • Luft ud med fuldt gennemtræk i fem til 10 minutter, én til to gange om dagen
Har du konstateret skimmel, bør du hurtigst muligt:
  • Vaske fladen - f.eks. vindueskarmen, fliserne, badeforhænget - grundigt. For en effektiv og bæredygtig løsning, anbefaler vi, at ud bruger Rodalon eller en af blanding af sulfo, natron og varmt vand. Suppler eventuelt med andre rengøringsmidler efter behov.
  • Du kan bruge en tandbørste til at komme ind i de vanskelige kroge og fuger
  • Indføre gode vaner i forhold til at tørre af og lufte ud (se herover).
Vidste du i øvrigt at bregner i boligen er med til at kontrollere fugtigheden i rummene ved at absorbere overskydende fugt, rense luften og forhindre skimmel i at vokse?

Læs også vores gode råd til duggede ruder på Heimstadens Blog lige her.

Heimstaden
Indlægget er lukket for yderligere kommentarer.