Når frosten sætter ind: Sådan påvirkes dit gulv

Vinterkulden har for alvor ramt Danmark, og det resulterer i, at mange af os skruer op for varmen i hjemmet – og det rimer på tørt indeklima.  

Det skrappe frostvejr påvirker særligt to ting i din bolig, nemlig trægulvet og ventilationen. Læs mere her om hvordan kulden kan sit sætte præg på dit hjem og dine trægulve - og hvad du selv kan gøre.

I takt med at vintermånederne er ekstra kolde i år, tænder vi naturligt mere for varmen i boligen. Det kan resultere i et for tørt indeklima, som bl.a. kan påvirke dine trægulve.

Gulvene kan, i kombinationen af øget varme i hjemmet og de kolde udetemperaturer, ’løfte’ sig. Derfor kan du opleve høje lyde, da gulvene både løfter – og trækker sig sammen - ved lav fugtighed, altså et tørt indeklima.

I den forbindelse kan der indimellem også ses sprækker i gulvene, da de er i konstant bevægelse. Du kan også opleve, døre der gaber og vinduer, som går op og i for nemt i modsætning til, hvad de gør om sommeren.

Det er helt naturligt i vinterkulden, da indeklimaet netop er tørt, men ved f.eks. at fylde vand i skåle og stille dem rundt omkring i boligen, fylde din håndvask eller gå i et varmt bad med åben dør, kan du mindske det tørre indeklima. Alternativt hjælper udluftning (gerne 30 minutter fordelt i løbet af dagen) også.

Ser du ikke en forbedring, når temperaturen stiger igen, kontakt da Heimstaden.
Heimstaden

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle. Din e-mail vises aldrig offentligt.