Sådan får du bugt med myrer

Gode råd kan være dyre, når myrerne bruger din bolig eller terrasse som tue. Med disse små kneb kan du få dem til at flytte ud igen.

Myrer elsker at have tag over hovedet og varme vægge – det er derfor, de bor i tuer. Og det er derfor, de flytter ind hos dig, når sommeren banker på døren.
Problemet er, at når de først er flyttet ind, kan du regne med besøg fra dem hver sommer.

Samme problem kan du opleve på terrassen. Myrerne elsker de varme fliser, som giver dem tag over hovedet og sandet, der virker som vægge. Og ikke nok med, at de kribler og krabler. De møver rundt derude og gør fliserne skæve.

Læs også: Sådan passer du haven i juli

Så har du fået besøg af myrer, er der ingen vej udenom: De skal ud igen. Det behøver dog ikke at foregå med miljøskadelig gift og grumhed.
Læs med her for miljøvenlige tricks til at få myerne til at flytte ud.

Sådan gør du:
  • Find ud af, hvor myrernes tue er, og hvordan de kommer ind i huset.
  • Hvis det er et hul i fundamentet, stop det, eller hvis de konsekvent vandrer ind ad køkkendøren, fordi du bor i stuen, hold den lukket og isoler eventuelt.
  • Myrer kan ikke lide kaffegrums, kanel og peber, og det kan få dem til at holde sig væk.
  • Pak madvarer væk fra køkken- og sofabordet. Især de sukkerholdige varer, da det på det nærmest er en buffetinvitation til myrerne.
  • Strø salt om tuen – så finder de et andet sted at bo.
  • Hæld vand i boet – det finder de sig ikke i i længden, hvorfor de vil fortrække.
Er du plaget af tilbagevendende myrer, skal der lidt hårdere midler i brug:
Lav en blanding af enten flormelis, bagepulver og kartoffelmel eller gær, sukker og vand og placer blandingen i nærheden af myrerne.
Mens myrerne elsker flormelis og sukker, kan de ikke tåle kartoffelmel og gær. Dermed virker det som gift, og så er du ovre myreproblemet.
Heimstaden

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle. Din e-mail vises aldrig offentligt.